Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
6-8 порции / 500 мл

Уред:
VitaBoost > Разгледай детайли

Необходими продукти:
2 консерви нахут (800 г)
100 г сусамов тахан
3 с.л. лимонов сок
кимион
1 ч.л. сол
черен пипер
червен пипер
125 мл зехтин

Приготвяне:

1. Отцедете нахута, като съберете 150 мл от течността. Поставете нахута в каната на VitaBoost заедно с течността, сусамовия тахан, зехтина, лимоновия сок и солта. Щедро овкусете с черен пипер, 1 с.л. кимион и червен пипер. Поставете капака със запушалка и натиснете здраво. Извадете запушалката. Поставете буталото в отвора.

2. Включете VitaBoost. Натиснете бутона за програма „Sauce“ и пасирайте добре, докато уредът се изключи. Използвайте буталото, за да избутвате съставките надолу. Или настройте въртящия се селектор на най-висока мощност и пасирайте съставките по
посочения начин. След 20 секунди намалете мощността, а след 5 – изключете.

3. Поднесете Turkish Chickpea Hummus веднага или съхранете в хладилник до една седмица.

Съвет от Bosch

Готовият хумус съдържа малки парченца, които го правят приятно хрупкав. Ако предпочитате по-кремообразен хумус, може да добавите още три с.л. зехтин и допълнително да пасирате сместа след края на програмата, като натиснете бутона „Pulse“.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар