Ягодова торта с кисело мляко
Ягодова торта с кисело мляко
Ягодова торта с кисело мляко

Рецепта от:

Creme de la Kremy

Уред:
Миксери> Разгледай детайли

Необходими продукти за тавичка 20см:
За сладкото:
500гр ягоди
70гр царевично нишесте
150гр захар
150мл вода

За тестото:
3 жълтъка
щипка сол
80 гр пудра захар
80гр разтопено масло
ванилия
200гр брашно
1 бакпулвер

За крема:
500гр цедено кисело мляко
50гр царевично нишесте
ванилия
3 белтъка
щипка сол
130гр захар

Приготвяне:

1. Смесете всички съставки за сладкото и бъркайте на котлона, докато се сгъсти.

2. Смесете всички продукти за тестото до гладкост ( замразете една малка топчица от тестото за топинг).

3. Разпределете тестото по дъното и стените на тавичката.

4. Смесете млякото, нишестето и ванилията в купа.

5. В друга купа разбийте белтъците с щипката сол и захарта до твърди връхчета.

6. Смесете белтъчната и млечната смес .

7. Върху тестото сложете от ягодовото сладко, отгоре от млечния крем и завършете като настържете отделеното топче тесто отгоре.

8. Печете на 180градуса за 40минути.

9. Изпеченият сладкиш охладете добре и поднесете само с пудра захар или с шапчица от разбита сметана и плодове.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар