Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
4 порции / 500 мл

Уред:
VitaExtract > Разгледай детайли

Необходими продукти:
800 г ягоди
100 г пудра захар
3 с.л. лимонов сок

Приготвяне:

1. Измийте ягодите, почистете ги от листата и дръжките и ги нарежете на резенчета. Разбъркайте ягодите и пудрата захар и ги оставете да се мариноват 15 мин, след което ги замразете поне 4 часа.

2. Поставете филтъра за сорбе в бавнооборотната сокоизстисквачка VitaExtract и я затворете. Преместете лостчето вдясно. Поставете съдовете за сок и за събиране на остатъци (пулпа) под съответните отвори. Затворете капака и включете уреда.

3. Нарежете замразените ягоди на по-ситни парченца. Поставете част от замразените ягоди и лимоновия сок в сокоизстисквачката. Включете уреда. Постепенно поставете в него половината замразени ягоди.

3. Веднага щом сорбето започне да се насъбира на отвора, бавно добавете останалите ягоди.

Съвет от Bosch

За това сорбе определено трябва да използвате пресни ягоди. Покрийте ги със захар и ги замразете сами. Така ще останат малко по-меки, когато ги замразите. Ако са се втвърдили много, не биха били подходящи за приготвянето на това суперплодово и ароматно сорбе с VitaExtract. Но ягодовото сорбе, приготвено с VitaExtract по тази рецепта, несъмнено е кралицата на сорбетата! Съществува и елегантна „Уимбълдън“ версия: налейте сорбето в чаша, залейте го със шампанско и го поднесете веднага.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар