Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
4 чаши / 800 мл

Уред:
VitaExtract > Разгледай детайли

Необходими продукти:
700 г ягоди
1 розов грейпфрут (350 g, 200 g нето)
300 г папая
1-2 с.л. кленов сироп

Приготвяне:

1. Измийте ягодите и ги почистете от листата и дръжките. Нарежете по-големите ягоди на половинки. Обелете грейпфрута и го нарежете на едри парчета. Обелете папаята, почистете семената и нарежете месестата част на парчета.

2. Поставете финия филтър в бавнооборотната сокоизстисквачка VitaExtract и я затворете. Преместете лостчето в централна позиция. Поставете съдовете за сок и за събиране на остатъци (пулпа) под съответните отвори. Затворете капака и включете уреда.

3. Постепенно поставете готовите съставки във фунията. Щом нивото на сока в уреда спре да се повишава, отворете капачето, за да може съдът за сок да се напълни. Повторете процедурата, докато изчерпате всички съставки.

4. Подсладете готовия Pink Fruit Juice с кленов сироп.

Съвет от Bosch

Семената на папаята са леко пикантни на вкус. Може да ги използвате в малки количества като съставка в дресинг за салата. Ако са изсушени, може да се използват и за подправка. За целта ги измийте добре, отцедете ги и ги подсушете с кухненска кърпа. След това ги изсушете напълно като използвате уред за дехидратиране или фурна с включена лампа. След това ги смелете или счукайте в хаванче.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар