Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
4 чаши / 800 мл

Уред:
VitaExtract > Разгледай детайли

Необходими продукти:
1 лимон
1 краставица (около 400 g)
400 г домати
200 г маруля „Ромен“ или айсберг
1 връзка магданоз
сол
черен пипер
лют червен пипер на прах
3-4 с.л. зехтин

Приготвяне:

1. Измийте лимона с гореща вода и го подсушете. Настържете кората на лимона, обелете го и го нарежете на едри кубчета. Измийте краставицата, нарежете я на четири по дължина, след което я нарежете на парчета от по 4 см. Измийте доматите и ги нарежете на осминки. Измийте листата маруля и ги накъсайте на едри парчета. Измийте магданоза и го разрежете на три заедно със стъблата. Овкусете готовите съставки със сол, черен пипер и лют червен пипер на прах.

2. Поставете финия филтър в бавнооборотната сокоизстисквачка VitaExtract и я затворете. Преместете лостчето в централна позиция. Поставете съдовете за сок и за събиране на остатъци (пулпа) под съответните отвори. Затворете капака и включете уреда.

3. Постепенно поставете готовите съставки (без зехтина) във фунията. Щом нивото на сока в уреда спре да се повишава, отворете капачето, за да може съдът за сок да се напълни. Повторете процедурата, докато изчерпате всички съставки.

4. Добавете няколко капки зехтин в готовия Pure Veggie.

Съвет от Bosch

Определено си заслужава да опитате и солени или пикантни зеленчукови сокове – често са доста освежаващи и изключително вкусни дори и без захар или плодове.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар