Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
4 чаши/ 800 мл

Уред:
VitaExtract > Разгледай детайли

Необходими продукти:
250 г листа спанак
1 връзка мента
1 краставица (около 400 g)
2-3 ябълки (около 400 g)

Приготвяне:

1. Измийте спанака. Измийте ментата и я разрежете на три заедно със стъблата. Измийте краставицата, нарежете я на четири по дължина, след което я нарежете на парчета от по 4 см. Измийте ябълките и ги нарежете на осминки.

2. Поставете финия филтър в бавнооборотната сокоизстисквачка VitaExtract и я затворете. Преместете лостчето в централна позиция. Поставете съдовете за сок и за събиране на остатъци (пулпа) под съответните отвори. Затворете капака и включете уреда.

3. Постепенно поставете готовите съставки във фунията – първо спанака, след това ментата, ябълките и краставицата. Когато нивото на сока в уреда спре да се повишава, отворете капачето, за да може съдът за сок да се напълни.

Съвет от Bosch

Ако сте свикнали с вкуса на зелените смутита, пробвайте да добавите няколко листа кейл към сока – страшно полезен е. Ще ви трябва малко време да свикнете с вкуса, заради острия вкус на синапено масло, който се получава при пасирането или изцеждането на кейла. Затова ви препоръчваме първо да опитате със съвсем малко количество.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар