Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
4 малки чаши / 400 мл

Уред:
VitaExtract > Разгледай детайли

Необходими продукти:
1 връзка маточина
2 стръка лимонова трева
20 г корен джинджифил
½ лайм
1 ябълка (около 175 g)
250 мл кокосова вода

Приготвяне:

1. Измийте маточината и я разрежете на три заедно със стъблата. Разделете лимоновата трева на две по дължина, след което я нарежете напречно на парченца от по 2 см и отстранете корена. Измийте джинджифила и го нарежете на резенчета. Измийте лайма с гореща вода. Настържете зелената част на кората на лайма, обелете с ножа бялата част и нарежете плода на едри парчета. Измийте ябълката и я нарежете на осминки.

2. Поставете едрия филтър в бавнооборотната сокоизстисквачка VitaExtract и я затворете. Преместете лостчето вдясно. Поставете съдовете за сок и за събиране на остатъци (пулпа) под съответните отвори. Затворете капака и включете уреда.

3. Постепенно добавяйте съставките във фунията – първо джинджифила, след това маточината, лимоновата трева, лайма и ябълката. Добавете лимоновата кора и кокосовата вода най-накрая. Щом нивото на сока в уреда спре да се повишава, оставете уреда да поработи още малко, след което отворете капачето, за да може съдът за сок да се напълни.

Съвет от Bosch

Тази лимоново-билкова отвара е освежаваща, вкусна и енергизираща и може да се поднесе чиста, с лед или пък с минерална вода като шприц. Отварата може да се използва и за готвене – например за деглазиране на азиатски „стър-фрай“.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар