Рецепта от:
Бианка Йовчева
Уред:
VitaBoost > Разгледай детайли
Необходими продукти:
За сладоледа
300 г бърза заквасена сметана от кашу
300 г замразено манго на кубчета
1 с.л. суров сироп агаве
35 мл лимонов сок
1 ч.л. куркума
1 щипка черен пипер
За бързо заквасената сметана от кашу
200 г кашу
80 мл вода
30 мл лимонов сок
1/2 ч.л. морска сол
За кули от манго
100 г манго
1 с.л. пектин
3 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. суров агаве сироп
За украсата
1 манго
2 капки портокалово масло
ядливи цветя
нарязан шамфастък
Приготвяне:
На сладоледа
1. За да приготвите сладоледа, поставете всички съставки във високоскоростен блендер VitaBoost 1600W. Блендирайте с функция сладолед или смути. Може да се консумира още век или да се постави в хладилник.
На бързо заквасената сметана от кашу
1. Накиснете кашуто за 6 часа или за една нощ.
2. Прецедете и добре изплакнете.
3. Поставете всички съставки във високоскоростен блендера. Използвайте функцията Smoothie.
3. Поставете всички съставки във високоскоростен блендера. Използвайте функцията Smoothie.
На кули от манго
1. Докато сладоледът се замразява във фризера пригответе кулито. Блендирайте всички съставки до съвършено гладко пюре. Може да използвате функцията Smoothie.
На украсата
1. Нарежете шамфъстъка и пригответе третата текстура от манго. Нарежете мангото на кубчета около 1 см, поставете в малка купа. Добавете портокалов ликьор или масло, разбъркайте внимателно, покрийте купата и приберете в хладилника до момента на сервиране.
2. За да оформите чинията с десерта, направете две ивици от кули на дъното. Поставете във всяка от тях по една голяма топка сладолед. Добавете от двете страни от ароматните кубчета манго. Поръсете с шамфъстък, добавете ядливите цветя и сервирайте.