Рецепта от:
Бианка Йовчева
Уред:
VitaBoost > Разгледай детайли
Необходими продукти:
200 г червена леща
120 мл вода
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. морска сол
Първи вариант: Доматена с моцарела, чери и босилек
доматен сос
веган моцарела
сушен риган
чери домати
пресен босилек
Втори вариант: Бяла пица с артишок и невен
150 г прясно сирене от кашу с риган
140 г артишок в зехтин
цветчета невен
конопено семе
нигела
черен пипер
1/2 авокадо
Приготвяне:
1. Накиснете лещата за 4 часа най-малко или 6 часа може и за една нощ.
2. Прецедете и добре изплакнете.
3. Загрейте фурната на 200 С.
4. Поставете всички съставки за блата във високоскоростен блендер. Използвайте функцията Smoothie. Готово! Това е тестото за нашите пици.
5. В две или три тавички покрити с хартия за печене, леко намазана с олио, разпределете тестото на слой около 5-6 мм , но не повече от 1 см.
6. Печете около 10 минути, докато тестото се засуши. Внимавайте да не стане прекалено хрупкаво.
7. Извадете от фурната и завършете пицата по един от двата начина или по ваш любим.
Първи вариант: Доматена с моцарела, чери и босилек
1. Намажете блата с доматен сос.
2.Наредете парчета моцарела ( веган ), чери домати.
3. Поръсете с риган и запечете докато доматите омекнат и моцарелата се стопи и започне да се образува коричка.
4. Поръсете с босилек и сервирайте веднага.
Втори вариант: Бяла пица с артишок и невен
1. Намажете опечения блат със сиренето от кашу.
2.ННаредете парчетата артишок.
3. Поръсете с конопено семе, черен пипер и нигела.
4. Запечете за 5-7 минути, докато сиренето се позлати.
5. Извадете от фурната.
6. Украсете с цветчетата невен, още конопено семе, кубчетата авокадо и сервирайте веднага.