Рецепта от:

Бианка Йовчева

Уред:
VitaBoost > Разгледай детайли

Необходими продукти:
200 г червена леща
120 мл вода
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. морска сол

 

Първи вариант: Доматена с моцарела, чери и босилек
доматен сос
веган моцарела
сушен риган
чери домати
пресен босилек

 

Втори вариант: Бяла пица с артишок и невен
150 г прясно сирене от кашу с риган
140 г артишок в зехтин
цветчета невен
конопено семе
нигела
черен пипер
1/2 авокадо

Приготвяне:

1. Накиснете лещата за 4 часа най-малко или 6 часа може и за една нощ.

2. Прецедете и добре изплакнете.

3. Загрейте фурната на 200 С.

4. Поставете всички съставки за блата във високоскоростен блендер. Използвайте функцията Smoothie. Готово! Това е тестото за нашите пици.

5. В две или три тавички покрити с хартия за печене, леко намазана с олио, разпределете тестото на слой около 5-6 мм , но не повече от 1 см.

6. Печете около 10 минути, докато тестото се засуши. Внимавайте да не стане прекалено хрупкаво.

7. Извадете от фурната и завършете пицата по един от двата начина или по ваш любим.

 

Първи вариант: Доматена с моцарела, чери и босилек
1. Намажете блата с доматен сос.

2.Наредете парчета моцарела ( веган ), чери домати.

3. Поръсете с риган и запечете докато доматите омекнат и моцарелата се стопи и започне да се образува коричка.

4. Поръсете с босилек и сервирайте веднага.

 

Втори вариант: Бяла пица с артишок и невен
1. Намажете опечения блат със сиренето от кашу.

2.ННаредете парчетата артишок.

3. Поръсете с конопено семе, черен пипер и нигела.

4. Запечете за 5-7 минути, докато сиренето се позлати.

5. Извадете от фурната.

6. Украсете с цветчетата невен, още конопено семе, кубчетата авокадо и сервирайте веднага.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар