Рецепта от:

Бианка Йовчева

Количество / Порция:
14 палачинки

Уред:
VitaBoost > Разгледай детайли

Необходими продукти:
180 г пълнозърнесто пшенично брашно
45 г нахутено брашно
60 г какао
1 ч.л. сол
30 г кокосова захар
20 г нишесте от тапиока
650 мл соево мляко
250 мл вода

 

За крема
430 г затоплено соево мляко
340 г стопено кокосово олио
130 г светла тръстикова захар
50 мл марсала, по желание
1 ч.л бурбонска ванилия
1/2 ксантанова гума
2 с.л. хуск
черен шоколад по желание

Приготвяне:

1. Всички съставки за палачинките се поставят в блендера и се разбъркват до хомогенност. Използвайте програма Smoothie. Прехвърлете сместа в купа и приберете в хладилника за минимум 2 часа. Може и за цяла нощ. Измийте каната на блендера.

2. Поставете съставките за крема в блендера и блендирайте на програма Smoothie. Пуснете два пъти. Прехвърлете крема в купа, покрийте я и оставете в хладилника за два-три часа.

3. Загрейте тиган с незалепващо дъно. Леко намажете с олио. Сипете в центъра тесто и бързо го разнесете с въртеливо движение. Печете около 2-2,5 минути и докато краищата на палачинката леко се засушат и заприличат на тънка хартия. Обърнете и печете около 1 минута. От първата палачинка ще разберете по колко тесто да сипваш и на каква температура да печете. Тя е точно за това. Палачинките не бива да загарят и да образуват тъмни кръгове. Най-добре е да се пекат на 7 или 8 степен от 9. С диаметър на тигана 22 см се получиха 14 палачинки.

4. След като палачинките се охладят може да сглобите тортата. Поставете в чиния една палачинка, сложете 3 с.л. от крема и разнесете по повърхноста. Направете същото с останалите палачинки, като последната палачинка също трябва да се намаже. Приберете тортата в хладилника за една нощ.

5. На следващия ден настържете шоколад и поднесете, като режете парчета с остър нож.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар