Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
15 минути
Количество / Порция:
8 порции / 1000 мл
Уред:
VitaBoost> Разгледай детайли
Необходими продукти:
600 г замразени кайсии
20 г джинджифил
6 клонки маточина
4 ч.л. сироп от агаве (или мед)
250 мл ябълков сок
Приготвяне:
1. Обелете джинджифила и го нарежете на резенчета. Измийте и подсушете маточината и отделете част от листата настрана. Поставете джинджифила и маточината в каната заедно с кайсийте, сиропа от агаве и ябълковия сок. Поставете капака със запушалка и натиснете здраво. Извадете запушалката. Поставете буталото в отвора.
2. Включете VitaBoost. Натиснете бутона за програма „Ice Cream“ и пасирайте добре, докато уредът се изключи. Използвайте буталото, за да избутвате съставките надолу. Или настройте въртящия се селектор на най-висока мощност и пасирайте добре състав-
ките по посочения начин за около 55 секунди.
3. Поднесете Sweet Summer Kiss веднага или го оставете в плитка чиния във фризера още 30 минути, за да се стегне по-добре. Поднесете кайсиевото сорбе в малки купички и украсете с маточината.
Съвет от Bosch
Можете да замразите кайсии, нарязани на половинки, когато са в сезон, за да ги използвате по-късно. Най-добре е да ги напръскате с лимонов сок, за да останат свежи и да не потъмнеят.