Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
4 малки чаши / 400 мл

Уред:
VitaExtract > Разгледай детайли

Необходими продукти:
2 нара (всеки по около 450 g)
1 портокал (около 150 g)
1 щипка канела

Приготвяне:

1. Изрежете кръгчета около коронките на наровете и внимателно ги отстранете. Разрежете кората на плодовете с 5-6 разреза по дължина все едно белите портокал, разделете наровете на парчета и ги обелете. Отстранете и всички по-големи бели парчета, които се късат лесно. Обелете портокалите и ги нарежете на едри парчета.

2. Поставете финия филтър в бавнооборотната сокоизстисквачка VitaExtract и я затворете. Преместете лостчето вдясно. Поставете съдовете за сок и за събиране на остатъци (пулпа) под съответните отвори. Затворете капака и включете уреда.

3. Постепенно добавяйте съставките във фунията – първо зрънцата от нар, а след това портокала. Щом нивото на сока в уреда спре да се повишава, отворете капачето, за да може съдът за сок да се напълни. Овкусете със щипка канела.

Съвет от Bosch

Може да си направите вкусен сос от нар, като смесите 100 ml сок от нар с манго и портокал (всяко по 65 g) и 1 пакетче захар за конфитюри на всеки 250 g плод според инструкциите на опаковката. Сосът може да се използва и за мазане на филийки.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар