Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
15 минути
Количество / Порция:
6-8 порции / 500 мл
Уред:
VitaBoost > Разгледай детайли
Необходими продукти:
3-4 връзки пресен босилек (125 г)
250 мл зехтин
4 с.л. кедрови ядки
1 скилидка чесън
1 с.л. сол
черен пипер
5 г пармезан
Приготвяне:
1. Измийте босилека и го подсушете. Обелете чесъна. Нарежете на парченца пармезана. Поставете босилека, чесъна и пармезана в каната заедно със солта, зехтина, кедровите ядки и щипка сол. Поставете капака със запушалка и натиснете здраво. Извадете запушалката. Поставете буталото в отвора.
2. Включете VitaBoost. Натиснете бутона за програма „Sauce“ и пасирайте добре, докато уредът се изключи. Използвайте буталото, за да избутате съставките надолу. Или настройте въртящия се селектор на най-висока мощност и пасирайте съставките.
След 20 секунди намалете мощността, а след 5 – изключете.
3. Използвайте Italian Basil Pesto веднага или го изсипете в чаши, покрийте
го с малко зехтин и го съхранете в хладилника до 3-4 седмици.
Съвет от Bosch
Направете супата малко по-хрупкава, като я сервирате с филийки чабата с големината на пръст, накъсани на малки хапки и запържени в зехтин. В тази супа вкусът на аспержите наистина се усеща, тъй като няма сметана, която да го отслаби.