HOMEMADE BERRY ICE CREAM
HOMEMADE BERRY ICE CREAM
HOMEMADE BERRY ICE CREAM
HOMEMADE BERRY ICE CREAM
HOMEMADE BERRY ICE CREAM

Рецепта от:

Thirft Sheep - Рада Бонева

Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли

Необходими продукти:
1 бр. покафенял банан
2 ч.ч. накиснато кашу
½ ч.ч. замразени малини
½ ч.ч. замразени боровинки
сок от ½ лимон
1 с.л. агаве/мед
½ ч.ч. (ядково) мляко

Приготвяне:

1. Всички рецепти бяха на основата на някаква сметана или йогурт – обичайно в моите рецепти ги замествам от накиснато, блендирано и модифицирано според нуждите кашу.

2. Пробвах няколко варианта – да слагам замразените/пресни продукти директно в купата, както и с други заместители на сметаната – но консистенцията става или на лед, или течна като сок.

3. Затова и както е описано в книжката – първо пюрираме всички съставки в блендера, и постепенно изсипваме сместа през процепа на купата за сладолед.

4. Всъщност подготовката започва от предния ден, т.к. купата трябва да се охлажда във фризера поне 18 ч. предварително. Ако разполагате с нея, може винаги да си седи там и да ви е на разположение за порция вкусен домашен сладолед без излишни съставки и подобрители.

5. Сладоледите са един от любимите ми начини за вдъхване на нов живот и “спасяване” на покафенели банани. А тук послужиха и за допълнително кремообразност и сладост, но може да се добави агаве или течен мед на вкус.

6. Докато приставката си бърка сама сместа, охлаждам купичките в камерата, за да предотвратя още по-бързото разтопяване на сместа впоследствие.

7. Разпределям сладоледа в охладените купички и сервирам с още пресни плодове и натрошени ядки по избор.

8. Аз съм фен на плодовите вкусове, така че залагам на такива свежи комбинации. Можеш да си забъркаш разтопени шоко капки за шоколадов вкус, ванилов – с настъргани ванилови шушулки, или пък сорбе с портокалов сок.

8. Вариациите са безброй, видът не е перфектен купешки, а вкусът е несравним.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар