Рецепта от:
Елица Сърбева
Уред:
Кафемашини > Разгледай детайли
Необходими продукти:
320 г пшенично брашно
260 г кафява захар
130 мл олио
45 г неподсладено готварско какао
2 ч.л. оцет
2 ч.л. сода
250 мл Cafe crema или еспресо
150 мл топла вода
250 г меко масло
150 г фъстъчено масло
150 г пудра захар
3-4 с.л. сметана за разбиване
1/2 ч.л. нес кафе
Приготвяне:
1. Включете фурната да загрява на 180С и си пригответе тава за мъфини, в която сте сложили хартиени формички за печене на мъфини.
2. В дълбока купа смесвате всички сухи продукти и разбърквате добре.
3. Прибавяте кафето, олиото, оцета и 1/2 от водата и разбърквате с миксер или телена бъркалка. Внимателно добавяте и останалата вода. Разбивате до хомогенна смес.
4. Напълнете формичките за мъфини на 2/3 от обема и печете за около 30 минути. След изпичане, оставете да изстинат върху решетка, а след това съхранявайте в кутия.
5. Разбийте до крем кравето масло. Прибавете фъстъченото масло и отново разбийте.
6. Добавете пудрата захар, редувайки с по 1с.л. от сметаната като разбивате първоначално на ниска скорост, а след това на висока. Накрая прибавете нес кафето и разбийте отново.
7. Изсипете в пош и декорирайте вече изстиналите къпкейкс.