Рецепта от:

Елица Сърбева

Уред:
Кафемашини  > Разгледай детайли

Необходими продукти:
320 г пшенично брашно
260 г кафява захар
130 мл олио
45 г неподсладено готварско какао
2 ч.л. оцет
2 ч.л. сода
250 мл Cafe crema или еспресо
150 мл топла вода
250 г меко масло
150 г фъстъчено масло
150 г пудра захар
3-4 с.л. сметана за разбиване
1/2 ч.л. нес кафе

Приготвяне:

1. Включете фурната да загрява на 180С и си пригответе тава за мъфини, в която сте сложили хартиени формички за печене на мъфини.

2. В дълбока купа смесвате всички сухи продукти и разбърквате добре.

3. Прибавяте кафето, олиото, оцета и 1/2 от водата и разбърквате с миксер или телена бъркалка. Внимателно добавяте и останалата вода. Разбивате до хомогенна смес.

4. Напълнете формичките за мъфини на 2/3 от обема и печете за около 30 минути. След изпичане, оставете да изстинат върху решетка, а след това съхранявайте в кутия.

5. Разбийте до крем кравето масло. Прибавете фъстъченото масло и отново разбийте.

6. Добавете пудрата захар, редувайки с по 1с.л. от сметаната като разбивате първоначално на ниска скорост, а след това на висока. Накрая прибавете нес кафето и разбийте отново.

7. Изсипете в пош и декорирайте вече изстиналите къпкейкс.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар