Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
10 сладоледа, всеки по 70-80 ml

Уред:
VitaExtract > Разгледай детайли

Необходими продукти:
300 г боровинки (замразени или пресни)
1 банан (около 200 g)
350 г кокосово кисело мляко
3 с.л. кленов сироп

Приготвяне:

1. Оставете горските плодове да се размразяват поне един час. Измийте и сортирайте свежите горски плодове. Обелете банана и го нарежете на парчета от по 3 см.

2. Поставете финия филтър в бавнооборотната сокоизстисквачка VitaExtract и я затворете. Преместете лостчето вдясно. Поставете съдовете за сок и за събиране на остатъци (пулпа) под съответните отвори. Затворете капака и включете уреда.

3. Постепенно поставете боровинките и банана във фунията. Щом нивото на пюрето в уреда спре да се повишава, отворете капачето, за да може съдът за сок да се напълни. Разбъркайте кокосовото кисело мляко с кленовия сироп. Запълнете формите за сладолед, като редувате слой кисело мляко със слой пюре, след което разбъркате пълнежа с клечка или малка виличка. Запушете формите, сложете клечките за сладолед и ги оставете да се замразяват поне 4 часа.

4. Полейте набързо формичките с хладка вода, след което извадете сладоледа от тях.

Съвет от Bosch

Тези сладоледи са още по-вкусни, ако имат и кокосова обвивка. За да я приготвите, натрошете 75 g от белия шоколад и го разтопете на водна баня. Извадете сладоледите от формичките, потопете ги за съвсем кратко в разтопения шоколад и ги поръсете с кокосовите стърготини.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар