Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
4 чаши / 800 мл

Уред:
VitaExtract > Разгледай детайли

Необходими продукти:
3 с.л. тиквени семена (50 g)
сол
500 г червено цвекло
500 г моркови
2 ябълки (всяка по 175 g)
1 с.л. уасаби паста

Приготвяне:

1. Първо запечете тиквените семена в тиган без мазнина, докато започнат да пукат, след което ги оставете да изстинат. Миксирайте семената в чопър с острие за рязане, като добавите и щедра щипка сол. Измийте плодовете и зеленчуците и ги почистете от листата. Нарежете червеното цвекло на малки резенчета, а морковите на половинки или четвъртинки по дължина, след което и напречно. Измийте ябълките и ги нарежете на осминки.

2. Поставете финия филтър в бавнооборотната сокоизстисквачка VitaExtract и я затворете. Преместете лостчето в централна позиция. Поставете съдовете за сок и за събиране на остатъци (пулпа) под съответните отвори. Затворете капака и включете уреда.

3. Постепенно поставете плодовете и зеленчуците във фунията. Щом нивото на сока в уреда спре да се повишава, отворете капачето, за да може съдът за сок да се напълни. Повторете процедурата, докато изчерпате всички съставки.

4. Разбъркайте готовия Back to the Roots! с уасаби, поръсете с тиквено семе и поднесете.

Съвет от Bosch

За да постигнете пикантния вкус на този сок, може да използвате и хрян вместо уасаби. За целта старателно измийте около 20 g корен от хрян, нарежете го на шайби и го изцедете с останалите съставки. Пресният хрян подсилва имунната система – особено през по-студените месеци.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар