Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
20 порции / 600 мл

Уред:
VitaBoost > Разгледай детайли

Необходими продукти:
500 г бадеми
150 мл масло от рапица
сол

Приготвяне:

1. Поставете бадемите, маслото и щипка сол в каната на VitaBoost. Поставете капака със запушалка и натиснете здраво. Отстранете запушалката. Поставете буталото в отвора.

2. Включете VitaBoost. Натиснете бутона за програма „Smoothie“ и пасирайте добре, докато уредът се изключи. Използвайте буталото, за да избутвате съставките надолу. Или настройте въртящия се селектор на най-висока мощност и пасирайте съставките, както е описано за около 50 секунди. Ако имате възможност, охладете за 30 минути, след това отново пасирайте, като използвате програмата „Smoothie“.

3. Налейте Almond Temptation в буркани с капачки. Бадемовият тахан може да се съхранява на стайна температурав продължение на няколко месеца, но не го оставяйте на слънце или близо до печка.

Съвет от Bosch

В тахана остават малки парченца. За да направите тахан без такива парченца, охладете го отново, добавете още 3 с.л. масло и го пасирайте добре още 50 секунди, като използвате програмата „Smoothie“. Някои бадеми – най-вече висококачествените, съдържат твърде много масло сами по себе си и не е нужно да добавяте още масло към тях. След като го приготвите, почистете уреда лесно, като използвате програмата „Cleaning“.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар