Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
1 ½ часа
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
Продукти за печенето:
400 г необелени картофи/span>
400 г фенел (измит, с отстранени стъбло и дръжки), семена от фенел
Продукти за сос бешамел:
100 г масло/span>
2-3 с. л. брашно
1 литър горещо мляко
сол, настъргано индийско орехче
Допълнителни продукти:
4 яйца (средни)
100 г смлян пармезан
Приготвяне:
1. Пармезанът се смила на ситно с универсалния нож Supercut на максимална степен и се поставя в отделна купа. (Друга възможност е, ако имате универсална резачка, да я използвате за фино настъргване на пармезана на максимална степен.)
2. Нарежете картофите и фенела на едри парчета, като използвате обръщащия се диск за нарязване на минимална степен.
3. Пуснете ги в подсолена вряща вода за около 2-3 минути, преди да ги поставите в студена вода.
4. За да приготвите сос бешамел, разтопете 60 г масло и добавете брашното, бъркайте, докато се зачерви.
5. Добавете горещото мляко и бъркайте на слаб огън около 10 минути (бъркайте постоянно).
6. Овкусете със сол и индийско орехче и оставете леко да се охлади.
7.Разбъркайте яйцата, 60 г пармезан и соса бешамел с приставката за месене за 1 минута на минимална степен.
8. Запържете до златисто зеленчуците с останалото масло и семената на фенела за около 3-4 минути.
9. Поставете в намазнен съд за печене и залейте отгоре със соса бешамел.
10. Наръсете с останалия пармезан и печете в предварително загрята фурна за 50-60 минути на 180 °C.
11. Накрая нарежете 400 г филе от сьомга и добавете към сместа преди печене.
12. Смелете ситно 120 г препечен хляб, като използвате универсалния нож Supercut на максимална степен и наръсете върху сместа за печене. (Друга възможност е, ако имате универсална резачка, да я използвате за фино смилане на препечения хляб.)
13. Поставете отгоре няколко парченца масло и сложете във фурната.