Ризото с рукола

Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

40 минути

Количество / Порция:
4 порции 

Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли

Необходими продукти:
Продукти за ризотото:
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
250 г ориз за ризото
150 мл сухо бяло вино, прибл. 750 мл горещ пилешки или зеленчуков бульон

Съставки за пестото от рукола:
200 г рукола
100 г магданоз
100 мл растителна мазнина
3 с. л. печени кедрови ядки
100 г прясно смлян пармезан
сол, прясно смлян пипер
1 капка балсамов оцет
риган, кориандър

Допълнителни продукти:
50 г студено масло, нарязано на кубчета
4 парчета козе сирене
200 г чери домати
1 с. л. мед
розмарин

Приготвяне:

1. Почистете лука и скилидките чесън и ги нарежете на ситно с универсалния нож Supercut на импулсна степен.

2. Загрейте 3 с. л. зехтин в голям тиган и задушете лука и чесъна.

3. Добавете ориза за ризото и задушавайте още около 2 минути.

4. Налейте бялото вино и бъркайте, докато виното се изпари.

5. Добавете четвърт от бульона и бъркайте, докато оризът абсорбира бульона.

6. Продължете по същия начин, като наливате бульон и бъркате, докато се изпари. Приготвянето на ризотото отнема средно 25 минути на слаб огън.

7. За да приготвите песто, измийте руколата и магданоза и ги подсушете.

8. Поставете универсалния режещ нож Super- cut, постепенно добавете 100 г рукола и магданоз, за да се накълцат на ситно на максимална степен.

8. Към сместа от рукола и магданоз добавете растителната мазнина, кедровите ядки и 2 с. л. пармезан и бъркайте на максимална степен 1 минута.

9. Овкусете със сол, пипер, балсамов оцет, риган и кориандър.

9. Разбъркайте ⅔ от пестото с ризотото и маслото.

10. Внимателно добавете останалата част от руколата, поръсете с пармезан и сервирайте с останалата част от пестото.

11. Запържете 4-те парчета козе сирене в тиган с незалепващо покритие, а в друг тиган карамелизирайте 200 г чери домати с 1 с. л. мед и 1 ч. л. нарязан на ситно розмарин за около 2-3 минути, сервирайте с ризотото.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар