Запечени пилешки гърди с лимонов айоли сос и салата от моркови

Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

35 минути

Количество / Порция:
4 порции

Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли

Необходими продукти:
Продукти за пилешките гърди:
4 филета от пилешки гърди, всяко по 140 г
сол
пипер
Продукти за панировката:
200 г препечен хляб
3 яйца (големи)
100 г брашно
Продукти за айоли сос:
1 жълтък
1 ч. л. настъргана кора от лимон
1 ч. л. средно силна горчица
2 с. л. лимонов сок
сол
захар
1 скилидка чесън, обелена
160 мл растителна мазнина

Продукти за салатата от моркови:
2 с. л. нарязан див лук
400 г моркови
1 ябълка
50 г орехови ядки
2 с. л. царевично олио
сол, захар

Допълнителни продукти:
200 мл растителна мазнина

Приготвяне:

1. Измийте пилешките гърди и ги подсушете. Подправете със сол и пипер.

2. Смелете ситно препечения хляб с помощта на универсалния нож Supercut на максимална степен. (Друга възможност е, ако имате универсална резачка, да я използвате за смилане на ситно на максимална степен на препечения хляб.)

3. Разбийте 2 яйца с лимоновия сок.

4. Потопете пилешките гърди една по една в сместа от брашно, яйце и галета.

5. За да приготвите сос айоли, поставете всички продукти, освен олиото, в блендера и разбийте на минимална степен за 10 секунди.

6. След това включете на максимална степен и бавно добавете 160 мл олио през фунията, за да получите кремообразен сос.

7. Подправете със сол и пипер.

8. Обелете морковите и ябълката и използвайте диска за азиатски зеленчуци на минимална степен, за да ги нарежете на тънки ивички. (Друга възможност е, за тези, които нямат диск за азиатски зеленчуци, да нарежете морковите и ябълката с фината страна на обръщащия се диск за раздробяване на минимална степен и да ги прехвърлите в друга купа).

9. Нарежете орехите на едро с помощта на универсалния нож Supercut на максимална степен. (Друга възможност е, ако имате универсална резачка, да я използвате за нарязване на едро на максимална степен на орехите.)

10. Добавете орехите към нарязаните моркови и ябълка, смесете всичко заедно в купа с помощта на лъжица и объркайте леко със сол и захар.

11. Мариновайте в 2 с. л. царевично олио .

12. Запържете филетата от пилешки гърди в 200 мл растителна мазнина за 5-6 минути от всяка страна.

13. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия и поръсете с див лук преди сервиране.

Съвет от Bosch

Смелете на ситно 80 г сушен магданоз и добавете към препечения хляб за панировката.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар