Рецепта от:
Creme de la Kremy
Уред:
Миксери> Разгледай детайли
Необходими продукти за тавичка 20см:
За сладкото:
500гр ягоди
70гр царевично нишесте
150гр захар
150мл вода
За тестото:
3 жълтъка
щипка сол
80 гр пудра захар
80гр разтопено масло
ванилия
200гр брашно
1 бакпулвер
За крема:
500гр цедено кисело мляко
50гр царевично нишесте
ванилия
3 белтъка
щипка сол
130гр захар
Приготвяне:
1. Смесете всички съставки за сладкото и бъркайте на котлона, докато се сгъсти.
2. Смесете всички продукти за тестото до гладкост ( замразете една малка топчица от тестото за топинг).
3. Разпределете тестото по дъното и стените на тавичката.
4. Смесете млякото, нишестето и ванилията в купа.
5. В друга купа разбийте белтъците с щипката сол и захарта до твърди връхчета.
6. Смесете белтъчната и млечната смес .
7. Върху тестото сложете от ягодовото сладко, отгоре от млечния крем и завършете като настържете отделеното топче тесто отгоре.
8. Печете на 180градуса за 40минути.
9. Изпеченият сладкиш охладете добре и поднесете само с пудра захар или с шапчица от разбита сметана и плодове.