торта Павлова
торта Павлова
торта Павлова
торта Павлова
торта Павлова

Рецепта от:

Creme de la Kremy

Количество / Порция:
8 порции 

Уред:
Миксери> Разгледай детайли

Необходими продукти:
За целувчения блат:
4 белтъка
200гр кристална захар
2 с.л. царевично нишесте
1 ванилия
1/2 с.л. ябълков оцет
За крема:
200мл животинска сметана (поне 36%)
200гр маскарпоне
50гр пудра захар (на вкус)
1 ванилия
За украсата:
Целувки
Пресни плодове – смокини, праскови, кайсии или други по желание и според сезона
Запечени ядки – шам фъстък, филирани бадеми или др. Н

Приготвяне:

1.Разбиваме белтъците, докато леко се разпенят.

2. Добавяме захарта на части малко по малко и разбиваме на максимална скорост с миксера.

3. Когато белтъците се превърнат в бял лъскав сняг добавяме оцета и нишестето и отново разбиваме за кратко.

4. Оформяме основата с лек борд отстрани и сушим на 100 градуса с вентилатор за час и 30 минути (ако ви остане смес можете да шрицовате целувки за допълнителна украса).

5. Разбиваме сметаната със захарта и ванилията докато леко се сгъсти.

6. Добавяме маскарпонето и разбиваме отново до напълно сгъстяване.
Сглобяване: След като блата е напълно изстинал изсипваме с шпатула или пош крема с маскаропне върху целувчената основа. Декорираме с пресни плодове и ядки.

Съвет 

Тортата може да се консумира веднага, а след това е добре да се съхранява в хладилник.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар