Ньоки с песто от магданоз и орехи

Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
4 порции 

Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли

Необходими продукти:
50 г прясно настърган пармезан
½ лимон
4 с. л. орехови ядки
100 г листа магданоз (измити и подсушени)
4 клончета девисил или кервиз
1 скилидка чесън, обелена
1 с. л. каперси
200 мл слънчогледово олио или олио от гроздови семена
сол, прясно смлян пипер
400 г ньоки

Приготвяне:

1. Поставете универсалния нож Supercut в купата и настържете на ситно пармезан на максимална степен.

2. Извадете ножа и изцедете лимонов сок върху пармезана, като използвате цитрусовата преса на минимална степен.

3. Поставете отново универсалния нож Supercut (като внимавате острието да е застопорено на място с държача в долната част), добавете останалите продукти в купата и бъркайте, докато получите гладко песто.

4. Подправете със сол и пипер. В същото време сварете ньоките.

5. Поднесете ги с пестото от магданоз и орехи.

Съвет от Bosch

Пестото от магданоз и орехи може да се сервира и cъс спагети или лингуини.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар