Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Пасатори > Разгледай детайли
Необходими продукти:
250 г филе от пъстърва
125 г филе от сьомга
50 г зелен фасул
сок и настъргана кора на половин лимон
1/4 л сметана
2 с.л. вермут Noilly Prat
дебело готварско алуминиево фолио
Приготвяне:
1. Почистете рибеното филе с помощта на пинсета от костите. Нарежете сьомгата на ленти с дебелина от около 1 см, посолете и поръсете с 1/2 с.л. лимонов сок. Нарежете пъстървата на едри парчета и поставете за около 10 минути във
фризера.
2. Междувременно почистете фасула и го бланширайте 8 минути в много солена, вряща вода (1 с.л. сол), извадете, изплакнете с ледена вода и отцедете.
Пасирайте пъстървата и смесете със студената сметана и вермута, подправете с лют червен пипер и сол.
3. Застелете дъното и стените на правоъгълна тавичка с фолио, като оставяте една част да виси встрани. Изсипете една трета от пъстървената паста, след това половината от сьомгата и фасула, след това в същия ред следващ слой и накрая останалата трета пъстървена паста. Завиваме с фолиото.
4. Загрейте фурната на 110 °С, гответе пастета на водна баня около 1 час. Извадете и оставете да изстине около 15 минути.