



Рецепта от:
Creme de la Kremy
Уред:
Блендери> Разгледай детайли
Необходими продукти:
500гр сурови лешници
50мл мляко (ако сместа ви все още е твърде гъста добавете още до желаната гъстота)
2с.л. зехтин
100гр пудра захар
2с.л. неподсладено какао
ванилия
щипка сол
Приготвяне:
1. Първо запечете лешниците във фурната на 250градуса за 7-8 минути,като внимателно следите да не загорят.
2. Изсипете ги в кърпа и потъркайте добре с ръце, за да се обелят ядките.
3. Лешниците изсипете в блендера и смелете добре, докато започнат да пускат мазнина и сместа стане мокра и гъста.
4. Добавете млякото, захарта, зехтина, ванилията и солта и блендирайте до готовност.
5. Ако сместа се е получила по-гъста, добавяйте малко по малко още мляко, докато се получи желаната гъстота.