Най вкусния течен шоколад с лешници
Най вкусния течен шоколад с лешници
Най вкусния течен шоколад с лешници

Рецепта от:

Creme de la Kremy

Уред:
Блендери> Разгледай детайли

Необходими продукти:
500гр сурови лешници
50мл мляко (ако сместа ви все още е твърде гъста добавете още до желаната гъстота)
2с.л. зехтин
100гр пудра захар
2с.л. неподсладено какао
ванилия
щипка сол

Приготвяне:

1. Първо запечете лешниците във фурната на 250градуса за 7-8 минути,като внимателно следите да не загорят.

2. Изсипете ги в кърпа и потъркайте добре с ръце, за да се обелят ядките.

3. Лешниците изсипете в блендера и смелете добре, докато започнат да пускат мазнина и сместа стане мокра и гъста.

4. Добавете млякото, захарта, зехтина, ванилията и солта и блендирайте до готовност.

5. Ако сместа се е получила по-гъста, добавяйте малко по малко още мляко, докато се получи желаната гъстота.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар