Рецепта от:

Габриела Цулин

Уред:
Кухненски машини MUM> Разгледай детайли

Необходими продукти:

За тестото
4 яйца
150 г бяло брашно
100 г захар от фурми

За плънката
250 г маскарпоне
50 г захар от фурми
пресни ягоди

Приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта до образуване на хомогенна и пухкава смес.

2. След това добавете брашното и отново разбийте.

3. Изсипете сместа в тавичка с размери 30/40 сантиметра.

4. Предварително покрийте тавичката с хартия за печене.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

6. Печенето отнема около 10-12 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби.

7. След като се изпече, обърнете блата върху хавлиена кърпа, която предварително трябва да поръсите с пудра захар или захар от фурми, каквато използвах аз.

8. Навийте блата на руло с помощта на хавлиената кърпа.

9. Оставете го да изстине, а през това време пригответе сместа за плънката.

10. Разбийте маскарпонето със захарта от фурми.

11. Почистете и нарежете ягодите на тънки филийки.

12. Разгърнете рулото. Намажете го с крем, подредете няколко реда ягоди и завийте отново на руло. Отгоре намажете рулото с крем и декорирайте с ягоди.

13. Сложете рулото в подходящ поднос и поставете подноса в хладилник за няколко часа, за да стегне. След това разрежете на равни части и сервирайте.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар