Рецепта от:
Габриела Цулин
Уред:
Кухенски машини MUM> Разгледай детайли
Необходими продукти:
1 яйце
100 г разтопено ГХИ или краве масло
50 г захар от фурми
100 г бяло брашно
30 г натурално какао 22-24% масленост
100 г кубчета лед
За крема
250 г маскарпоне
100 г домашно сладко от боровинки
За белтъчните розички
100 г кубчета лед
80 г белтък100 г кубчета лед
140 г захар от фурми100 г кубчета лед
Приготвяне:
1. Разбийте всички продукти за тарталетите с кухненската машина.
2. Последователността на прибавяне е показана във видеото.
3. След това сложете сместа в найлонов плик или стреч фолио и поставете в хладилник за половин час.
4. След това разпределете сместа в четири широки форми за тарталети.
5. Притиснете добре сместа по стените и дъното на формата.
6. Напълнете формите със сурови бобени зърна.
7. След това поставете формите във фурната и печете около 12 минути на 180 градуса.
8. Извадете тарталетите от фурната и отстранете бобените зърна.
9. Пригответе крема като сложите в купичка маскарпонето и домашното сладко от боровинки. Разбъркайте добре и напълнете тарталетите с крем.
10. След това шприцовайте розички от сместа. Можете да ги обгорите с горелка за крем брюле по желание. Сместа за розичките става повече от необходимото, за да можете при поднасянето на тарталетите да декорирате с по няколко розички и чинията в която ще ги сложите.