Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
4 порции / 1000 мл

Уред:
VitaBoost > Разгледай детайли

Необходими продукти:
150 г двуспорови печурки
1 скилидка чесън
30 г корен джинджифил
1 стрък лимонова трева
400 г кокосово мляко
250 мл зеленчуков бульон
2 с.л. червена къри паста
1 с.л. сушени гъби
8 листа от кафиров лайм
200 г пушено тофу
2 с.л. сусамово масло
1 с.л. сок от лайм
½ връзка тайландски босилек

Приготвяне:

1. Измийте печурките и нарежете половината на филийки. Обелете чесъна и джинджифила и ги нарежете на тънки резенчета. Отрежете сухите краища на лимоновата трева, разделете я на две по дължина, след което я нарежете напречно на парченца от по 2 см и отстранете корена. Измийте и отцедете листата от кафиров лайм. Поставете печурките, чесъна, джинджифила, лимоновата трева, сока от лайм, кокосовото мляко, бульона, къри пастата, едно листо от лайма и сушените гъби в каната на VitaBoost. Поставете капака със запушалка и натиснете здраво.

2. Включете VitaBoost. Натиснете бутона за програмата за супи и миксирайте добре, докато уредът се изключи. Или настройте въртящия се селектор на най-висока мощност и добре пасирайте посочените съставки в продължение на около 7 минути, като в същото време затопляте сместа.

3. През това време накъсайте останалите листа от лайма на едри парчета. Нарежете пушеното тофу на резенчета с дебелина 5 мм, след което ги нарежете на кубчета. Сотирайте листата от лайм, резенчетата гъби и тофуто в сусамово масло около 2 мин. Измийте тайландския босилек, изтръскайте го и откъснете листата. Затоплете за кратко тофуто, гъбите и листата от лайм в готовата тайландска супа, украсете с тайландски босилек и поднесете.

Съвет от Bosch

Можете да си направите вкусна алтернативна версия на нашата VitaBoost вегетарианска тайландска супа, като добавите към нея лентички пилешки гърди или кралски скариди, изпечени на скара. Обелете скаридите и ги нарежете на половинки, като, където е нужно, ги почистите от тъмните вътрешности. Нарежете скаридите на парченца и ги сложете да поврят за минута в горещата супа. Ако искате да сте сигурни, че крайният резултат ще бъде добър, не използвайте твърде много скариди – около 125 g ще са напълно достатъчни.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар