Рецепта от:
Мария Димитрова
Уред:
Блендери > Разгледай детайли
Необходими продукти:
3 ч.л. листа от магданоз-грубо нарязани
2-3 скилидки чесън
1/2 тиквени семена
1/2 до 3/4 ч.ч. зехтин
1/2 морска сол
1/2 лимонов сок
1/4 хранителна мая или пармезан
Приготвяне:
1. Поставете всички продукти в блендера без зехтина и хранителната мая или пармезана.
2. Започнете блендирането като добавяте на струйка зехтин. Ако е необходимо избутвайте с буталото несмлени листа.
3. Накрая добавете хранителната мая. Опитайте на вкус и добавете, ако е необходимо лимонов сок или сол.
4. Използвайте пестото веднага към салати, пици, паста. Сервирайте със свежи зеленчуци, които да потапяте в него- моркови, репички, целина, пипер. Намажете на препечена филийка и сервирайте с яйце на очи или авокадо.