Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
15 минути
Количество / Порция:
1 торта / 12 парчета
Уред:
VitaExtract > Разгледай детайли
Необходими продукти:
7-8 моркова
3 яйца
12 орехови половинки
3 с.л. меко масло или олио и 1 допълнителна с.л. за намазване на формата
2 ч.л. бакпулвер (= 10 г)
1/2 ч.л. канела
200 г пшеничено брашно
сол
175 г захар
Приготвяне:
1. Измийте или обелете морковите и ги нарежете на половинки – първо по дължина, после по ширина.
2. Използвайте ситния филтър. Затворете капака и преместете лостчето вдясно.
3. Поставете малко моркови в сокоизстисквачката. Включете. Бавно добавете и останалите плодове.
4. Веднага щом видите, че остатъците започват да се насъбират на отвора, върнете лостчето в централна позиция, за да ги освободите.
5. Когато нивото на сока спре да се повишава, отворете капачето и излейте сока.
Изпийте сока, като запазите остатъчното пюре. Измерете 175 г пюре.
6. Предварително загрейте фурната на 170° C (без конвекция) и намажете с мазнина формата за торта (20 cm). Разбийте яйцата заедно със захарта и маслото, докато получите кремообразна смес. Натрошете орехите и ги смесете с брашното, бакпулвера, канелата и щипка сол. Изсипете сухите съставки в яйчената
смес. Изсипете във формата и печете на предпоследната най-слаба степен на фурната за 45 минути.
Съвет от Bosch
Морковената торта ще бъде още по-вкусна,
ако я поръсите с пудра захар.