![](https://tastyclub.bg/wp-content/uploads/2021/11/Домашно-ядково-мляко.jpg)
![](https://tastyclub.bg/wp-content/uploads/2021/08/Icon-hat.png)
Рецепта от:
BOSCH
![](https://tastyclub.bg/wp-content/uploads/2021/08/Icon-clock.png)
Време за приготвяне:
15 минути
Количество / Порция:
4 порции / 800 мл
Уред:
VitaExtract > Разгледай детайли
Необходими продукти:
200 г бадеми
Приготвяне:
1. Накиснете бадемите в 1 l вода за около 12 часа. Изхвърлете водата и блендирайте със 700 ml чиста вода.
2. Използвайте ситния филтър. Затворете капака и преместете лостчето вдясно.
3. Изсипете малко от ядковата смес в сокоизстисквачката. Включете. Бавно добавете половината оставаща ядкова смес.
4. Когато нивото на ядковото мляко спре да се повишава, отворете капачето и излейте млякото.
5. Върнете лостчето в централна позиция, за да може остатъците по цедката да паднат.
6.Отново преместете лостчето вдясно и повторете стъпки 3 до 5.
7.Домашно ядково мляко може да се съхранява в хладилника поне 3 дни.
Съвет от Bosch
Домашното ядково мляко съдържа много повече ядки, отколкото това в търговските мрежи, и не съдържа никакви нежелани добавени вещества – затова и вашето ядково мляко притежава уникален, естествен вкус.