Рецепта от:

BOSCH

Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли

Необходими продукти:
1.25 кг малини
1 лайм
50 г кафява захар
100 мл малинова ракия
500 мл вода
50 мл малинов ликьор
1 ч.л. акациев мед
55 г глюкоза
125 мл малинов сироп

 

Мус от праскова:
10 праскови
75 г захар
4 листа желатин
50 мл прасковен ликьор
1 с.л. сироп от праскова
150 мл сметана

 

Фрапе ванилия:
500 мл прясно мляко
1 ванилия
3 листа желатин
125 мл кондензирано мляко
15 г захар
1 с.л. Bacardi
300 мл прясно мляко

Приготвяне:

1. За малиновото сорбе пюрирайте с пасатор на BOSCH 1 кг малини. Настържете финно кората на лайм и изтискайте сока. В тенджера бавно карамелизирайте захарта. Добавете към нея останалите 250 гр малини и залейте с малиновата ракия. Загрейте за малко и след това запалете. Фламбирайте малините докато изгори алкохола. Полейте с водата.

2. Добавете малиновото пюре, малиновия ликьор, акациев мед, гликоза, настърганата кора и сок от лайм. Оставете да заври. След това оставяте сместа да изстине и прецедете през финна цетка. Поставете в хладилника.

3. За прасковения мус измивате, белите и обезкостявате прасковите. От половината количество приготвяте с помощта на сокоизтисквачка сок или пюрирате с пасатор. Останалото количество нарязвате на едри парчета. В тенджера бавно карамелизирайте захарта. Прибавете парчетата праскови. Погасете със сока. Оставете да заври. Накиснете желатина в студена вода. Ароматизирайте прасковеното пюре с ликьор и сироп от праскови. Прибавете изтискания желатин и разбъркайте. Оставете сместа да изстине. Разбийте сметаната. Когато прасковеното пюре започне да се желира, разбъркайте още веднъж и прибавете внимателно сметаната. Оставете в хладилника за поне 6 часа.

4. За ванилиевото фрапе изсипете млякото в тенджера и загрейте. (Внимание: не го оставяйте да загори). Накиснете желатина в студена вода. Добавете кондензираното мляко, захарта и ванилията към млякото и разбъркайте. Прибавете изстискания желатин към млякото и оставяте да изстине.

5. 30 минути преди сервиране изсипвате сместа за малиново сорбе в машина за сладолед за да замръзне. Към сместа за ванилиево фрапе прибавяте мляко и Bacardi и пюрирате до получаване на кремообразна смес. Поднасяте в чаши.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар