Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

15 минути

Количество / Порция:
4 порции / 1000 мл

Уред:
VitaPower > Разгледай детайли

Необходими продукти:
500 г замразени ягоди
350 г кисело мляко
1 с.л. лимонов сок
80 мл сироп от бъз
150 г кубчета лед
1 с.л. овесени ядки

1 с.л. белен слънчоглед

1 с.л. кокосови стърготини

Приготвяне:

1. Оставете ягодите да се размразят за около 20 минути и отделете 100 g за украса. Изсипете в каната на SilentMixx първо сиропа от бъз, след това лимоновия сок, киселото мляко, останалите ягоди и най-накрая кубчетата лед. Поставете капака със запушалка и натиснете здраво.

2. Настройте SilentMixx на най-висока мощност чрез въртящия се селектор и пасирайте добре съставките около 180 секунди. Ще се справите с процедурата двойно по-бързо, ако използвате и буталото. Ако използвате SilentMixx Pro, изберете програмата High Speed чрез бутона за бърз избор и я пуснете два пъти. Ако използвате VitaBoost, натиснете бутона за шейкове или настройте VitaBoost на най-висока мощност чрез въртящия се селектор и пасирайте добре съставките около 90 секунди.

3. През това време пригответе овесените ядки, слънчогледа и кокосовите стърготини за гранолата, като ги запечете набързо в тиган без мазнина. Налейте ледения ягодов шейк в стъклени чаши, украсете с гранола и останалите ягоди и поднесете.

Съвет от Bosch

Ако е сезонът на ягодите, използвайте пресни ягоди, но ги замразете, за да може замразеният йогурт да е с още по-чудесна консистенция. За целта измийте ягодите, нарежете ги на четири и ги оставете във фризера за поне 2 часа.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар