Chickpea Nutella
Chickpea Nutella
Chickpea Nutella

Рецепта от:

Анна Стойкова⁣

Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли

Необходими продукти:
1 и 1/2 чаши сварен нахут (250 г)
1 чаша шоколадов чипс (100 г)
1/4 чаша паста от фурми или 5 фурми (80 г)
1 кен кокосово мляко (400 мл)
щипка сол
1 ч.л. ванилов екстракт

Приготвяне:

1. Поставете всички съставки в кухненски робот и започнете да разбивате. В зависимост от мощността на робота ви, това ще отнеме около 5-10 минути.

2. Прехвърлете получената „Нутелла“ в бурканче с капачка на винт и приберете в хладилника. В началото докато е още на стайна температура, сместа ще бъде по-течна, но след като се охлади се втърдява.

3. Съхранявайте до седмица.

Съвет от Bosch

Направете супата малко по-хрупкава, като я сервирате с филийки чабата с големината на пръст, накъсани на малки хапки и запържени в зехтин. В тази супа вкусът на аспержите наистина се усеща, тъй като няма сметана, която да го отслаби.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар