Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
6 минути
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
1 зелен лимон
1 голямо зряло манго
¼ ананас
1 банан
400 мл кокосово мляко
½ червена люта чушка чили
2-3 с. л. тръстикова захар
Приготвяне:
1. Срежете зеления лимон наполовина и изцедете сока с цитрусовата преса на минимална степен.
2. Обелете мангото, ананаса и банана. Нарежете плодовете на едно и ги поставете в блендера. Добавете останалите продукти и ги смесете добре за 1-2 минути на максимална степен.
3. Смелете фино 4 с. л. захар и 10-12 листа от мента с универсалния нож Supercut на максимална степен. (Друга възможност е, ако имате универсална резачка, да я използвате за смилане на ситно на максимална степен на захарта и ментовите листа.)
4. Прехвърлете получената смес от захар и мента в чиния.
5. Намажете с четка малко мед по ръбовете на чашите, натиснете ръбовете в захарта и ментата и налейте шейка.
Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
15 минути
Количество / Порция:
4 порции / 1000 мл
Уред:
Блендери> Разгледай детайли
Необходими продукти:
500 г бели аспержи (около 400 g нето)
125 г пармезан
400 г зеленчуков бульон
½ връзка микс от пролетни билки
сол
черен пипер
индийско орехче
2 с.л. зехтин
Приготвяне:
1. Обелете аспержите, подрежете твърдите краища и нарежете на парченца. Нарежете пармезана на тънки филийки и отделете 50 g настрана. Поставете аспержите, останалия пармезан и бульона в каната на VitaBoost. Поставете капака със запушалка и натиснете здраво.
2. Включете VitaBoost. Натиснете бутона за програмата за супи и миксирайте добре, докато уредът се изключи. Или настройте въртящия се селектор на най-висока мощност и добре пасирайте посочените съставки в продължение на около 7 минути, като в същото време затопляте сместа.
3. През това време измийте стръковете билки, изтръскайте ги и откъснете листенцата. Овкусете готовата супа с аспержи и пармезан със сол, черен пипер и индийско орехче и я разлейте в купи. Поръсете със зехтин и билки и поднесете.
Съвет от Bosch
Направете супата малко по-хрупкава, като я сервирате с филийки чабата с големината на пръст, накъсани на малки хапки и запържени в зехтин. В тази супа вкусът на аспержите наистина се усеща, тъй като няма сметана, която да го отслаби.