Мус торта с три вида шоколад

Рецепта от:

Creme de la Kremy

Уред:
Пасатори> Разгледай детайли

Необходими продукти за форма с диаметър 18см:
1п. какаови бисквити (ако разполагате с бели бисквити, просто им добавете 1с.л. какао )
100гр масло
700мл сметана
350мл прясно мляко
3п. желатин
3-4с.л. вода
150гр черен шоколад
150гр млечен шоколад
150гр бял шоколад

Приготвяне:

1. Първо направете бисквитената основа, като блендирате в чопър бисквитите и маслото.

2. Разпределете бисквитената смес в тавичка с падащо дъно.

3. Смесете в купа млякото и сметаната.

4. Получената смес разделете на 3 равни части ( за да съм абсолютно точна аз използвах кухненска везна).

5. Загрейте едната част от сместа в микровълнова или на котлон.

6. Залейте с горещата смес черния шоколад и оставете да го разтопи.

7. През това време сложете 1-2с.л. студена вода при желатина и го оставете да набъбне за 5-6минути.

8. Добавете желатина към млечната смес и пасирайте добре, за да няма никакви бучки в сместа.

9. Готовата смес излейте върху бисквитената основа и приберете във фризера за около час, за да стегне желатина.

10. Повторете процедурата с млечния и накрая с белия шоколад, като внимателно изчаквайте след всеки слой тортата да стегне.

11. Аз оставих моята да пренощува една вечер в хладилника.

12. Готовата торта украсете с какао и настърган черен шоколад.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар