Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
40 минути
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
Продукти за ризотото:
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
250 г ориз за ризото
150 мл сухо бяло вино, прибл. 750 мл горещ пилешки или зеленчуков бульон
Съставки за пестото от рукола:
200 г рукола
100 г магданоз
100 мл растителна мазнина
3 с. л. печени кедрови ядки
100 г прясно смлян пармезан
сол, прясно смлян пипер
1 капка балсамов оцет
риган, кориандър
Допълнителни продукти:
50 г студено масло, нарязано на кубчета
4 парчета козе сирене
200 г чери домати
1 с. л. мед
розмарин
Приготвяне:
1. Почистете лука и скилидките чесън и ги нарежете на ситно с универсалния нож Supercut на импулсна степен.
2. Загрейте 3 с. л. зехтин в голям тиган и задушете лука и чесъна.
3. Добавете ориза за ризото и задушавайте още около 2 минути.
4. Налейте бялото вино и бъркайте, докато виното се изпари.
5. Добавете четвърт от бульона и бъркайте, докато оризът абсорбира бульона.
6. Продължете по същия начин, като наливате бульон и бъркате, докато се изпари. Приготвянето на ризотото отнема средно 25 минути на слаб огън.
7. За да приготвите песто, измийте руколата и магданоза и ги подсушете.
8. Поставете универсалния режещ нож Super- cut, постепенно добавете 100 г рукола и магданоз, за да се накълцат на ситно на максимална степен.
8. Към сместа от рукола и магданоз добавете растителната мазнина, кедровите ядки и 2 с. л. пармезан и бъркайте на максимална степен 1 минута.
9. Овкусете със сол, пипер, балсамов оцет, риган и кориандър.
9. Разбъркайте ⅔ от пестото с ризотото и маслото.
10. Внимателно добавете останалата част от руколата, поръсете с пармезан и сервирайте с останалата част от пестото.
11. Запържете 4-те парчета козе сирене в тиган с незалепващо покритие, а в друг тиган карамелизирайте 200 г чери домати с 1 с. л. мед и 1 ч. л. нарязан на ситно розмарин за около 2-3 минути, сервирайте с ризотото.