Молдовска Бабка
Молдовска Бабка
Молдовска Бабка
Молдовска Бабка
Молдовска Бабка
Молдовска Бабка

Рецепта от:

cakeandpancake

Количество / Порция:
20 парчета

Уред:
Кухненски роботи > Разгледай детайли

Необходими продукти:
280 г. пшенично брашно
300 г. захар
1.5 ч.л. сода
225 мл. олио
240 мл. айран
550 мл. прясно мляко
2 с.л. водка или уиски
10 бр. яйца

Приготвяне:

1. Разбийте яйцата в купа за 3-4 минути.

2. В отделна купа смесете брашното, захарта, содата и олиото.
Добавете яйрана и разбъркайте.
Изсипете прясното мляко и отново разбъркайте.
След него прибавете разбитите яйца, а след тях и водката. Разбъркайте до хомогенна смес.

3. Изсипете сместа в съда за печене. Отгоре покрийте плътно с алуминиево фолио и
пристегнете с конец покрая на тавата.

4. Изберете един от двата начина за печене:
Начин 1: Сложете във фурната и печете за 1.5 часа на 200С. След това намалете фурната на
100С и допечете за още 1.5 часа. Извадете от фурната и оставете да изстине на стайна
температура, но НЕ махайте фолиото.
Начин 2: Ако печете за през нощта – печете за 1.5 часа на 200С и след това изключете
фурната и не отваряйте вратичката до сутринта.

В никакъв случай НЕ отваряйте вратичката на фурната и НЕ повдигайте капака от съда за печене.
Фолиото/капакът на формата за печене може да бъдат махнати едва, когато десертът е напълно изстинал.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар