Рецепта от:
Даниела Динева
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
За блата:
160 г бисквити
100 г масло
50 г кокосови стърготини
За крема:
300 мл охладена кокосова сметана
200 г сирене рикота
3 суп.л. пудра захар или друг подсладител по избор
250 мл млечна сметана
настъргана кора от 1 лимон
5 г желатин, разтворен в 1 суп.л вода
За декорация:
300 г ягоди
Приготвяне:
1. За да приготвите блата натрошете с блендер бисквитите, добавете кокосовите стърготини и разтопеното масло.
2. Покрийте дъното на форма за тарт с пекарска хартия, за да не залепва сместа и изсипете върху формата. Повдигнете ръбчето нагоре, притиснете добре и охладете.
3. Охладете добре кокосовата сметана, изгребете твърдата част като не слагате кокосовата вода.
4. Сложете в миксера и разбийте добре до пухкавост.
5. Добавете сиренето рикота и 3 суп. л. пудра захар или кленов сироп.
6. В друга купа разбийте млечната сметана до твърд връх.
7. Разтворете желатина във водата, загрейте на водна баня, но да не завира и го изсипете в първата смес – в кокосовата сметана и сиренето рикота.
8. Смесете двете смеси заедно, настържете лимоновите корички и охладете за няколко часа или 1 нощ в хладилник. Декорирайте с ягоди или други плодове по избор.