Домашна майонеза

Рецепта от:

Creme de la Kremy

Уред:
Блендери> Разгледай детайли

Необходими продукти:
Към всяко яйце – 150мл олио
щипка сол
щипка захар
щипка черен пипер
1ч.л. лимонов сок
1/2ч.л. горчица (по желание)

Приготвяне:

1. Слагате в блендера количеството яйца и подправки и добавяте 1/4 от общата мазнина .

2. Блендирате за няколко секунди, докато всичко се смеси.

3. Добавяте втората четвъртинка олио и отново блендирате за няколко секунди. Още след първото добавяне ще усетите, че сместа се сгъстява.

4. Добавяте и третата четвъртинка и блендирате.

5. Финално добавяте и последната четвърт от олиото и блендирате последни 5-6 секунди.

Съвет:

Блендера, който използвах е VitaPower на @boschhomebg и освен, че има тази страхотна термоустойчива кана за горещи супи или трошене на лед, идва в комплект с чаша за блендиране, която да ползвате за сутрешното смути и направо да си го вземете в нея за из път.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар