Рецепта от:
Creme de la Kremy
Време за приготвяне:
120минути
Количество / Порция:
8 порции
Уред:
Пасатори> Разгледай детайли
Необходими продукти за формичка 20см.:
За сиропа::
1ч.ч. вода
100гр захар
1с.л. мед
канела
няколко зърна кардамон
ванилия
За плънката на баклавата::
200гр ядки – орехи или шам фъстък
125гр масло
10бр кори за баница
За чийзкрема::
200гр крема сирене
200гр заквасена сметана
2яйца
20гр царевично нишесте
80гр захар
ванилия
За украса::
100гр шам фъстък
малини или зрънца нар
Приготвяне:
1. Първо направете сиропа като смесите всички съставки за него и го сложите на котлона да поври за 20тина минути, докато се сгъсти.
2. След като изстине го смесете със смените орехи и плънката за баклава та е готова.
3. Нарежете корите за баница на кръст, за да се получат 4 еднакви правоъгълника.
4. Намажете всяка кора с масло и ги залепете две по две. Наредете ги във формичката с ръб четата на горе, за да се оформи красива основа като корона. Сложете едната част от орехова та плънка и повторете.
5. Разбийте с миксер всички съставки за чийзкрема и изсипете сместа върху корите.
6. Изпечете на 160градуса за 70минути.
7. След изпичане охладете и Украсете със смлян шам фъстък или малко заквасена сметана с пудра захар.
Съвет
Сладкиша е по вкусен, ако го оставите да престои в хладилника за една нощ.