Чийз тарт с малини
Чийз тарт с малини
Чийз тарт с малини
Чийз тарт с малини

Рецепта от:

Даниела Динева

Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли

Необходими продукти:
За основата:
250 г бисквити с какао
150 г разтопено масло
За крема:
300 г крема сирене
2 яйца
100 мл сметана
100 г захар
50 мл сок от лайм/лимон
За декорация:
500 г малини

Приготвяне:

1. Натрошете бисквитите с блендер и добавете разтопеното масло.

2. Блендирайте до хомогенна смес.

3. Подгответе формата за тарт, най-добре да е с откопчаващо се дъно. Сложете на дъното пекарска хартия, която предварително сте изрязали в кръг. Изсипете сместа и притиснете добре като вдигнете борда и по стените на тарта.

4. За да направите крема в купата на миксера сложете крема сиренето, добавете захарта. Разбъркайте като използвате автоматичните програми, можете да нагласите таймера за 3 минути.

5. Добавете едно по едно яйцата, накрая и сметаната и сокът от лайм, предварително изцеден.

6. Изсипете върху основата.

7. Печете на предварително загрята фурна на 140 С на горен и долен реотан за 45 минути.

8. Оставете да се охлади постепенно във фурната на открехната врата, извадете и декорирайте с малини.

Съвет 

Може да поръсите с топинг, но аз предпочитам свежестта на малините да преобладава.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар