Рецепта от:
Даниела Динева
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
За основата:
250 г бисквити с какао
150 г разтопено масло
За крема:
300 г крема сирене
2 яйца
100 мл сметана
100 г захар
50 мл сок от лайм/лимон
За декорация:
500 г малини
Приготвяне:
1. Натрошете бисквитите с блендер и добавете разтопеното масло.
2. Блендирайте до хомогенна смес.
3. Подгответе формата за тарт, най-добре да е с откопчаващо се дъно. Сложете на дъното пекарска хартия, която предварително сте изрязали в кръг. Изсипете сместа и притиснете добре като вдигнете борда и по стените на тарта.
4. За да направите крема в купата на миксера сложете крема сиренето, добавете захарта. Разбъркайте като използвате автоматичните програми, можете да нагласите таймера за 3 минути.
5. Добавете едно по едно яйцата, накрая и сметаната и сокът от лайм, предварително изцеден.
6. Изсипете върху основата.
7. Печете на предварително загрята фурна на 140 С на горен и долен реотан за 45 минути.
8. Оставете да се охлади постепенно във фурната на открехната врата, извадете и декорирайте с малини.
Съвет
Може да поръсите с топинг, но аз предпочитам свежестта на малините да преобладава.