средиземноморски хумус

Рецепта от:

Антония Запрянова

Уред:
Пасатори> Разгледай детайли

Необходими продукти:
½ консерва боб, отцеден от течността
½ консерва нахут, отцеден от течността
6-7 сушени домата, накиснати в топла вода за няколко минути
3 ч.л. паста от зелени маслини
5-6 листа пресен босилек
1ч.л. риган
2ч.л. сусамени семена
1 скилидка чесън
1ч. морска сол
черен пипер
кайенски пипер (по желание)
сокът на 1/2 лимон
1-2 с.л. зехтин (по желание)
още сусам и зрънца нар за сервиране (по желание)

Приготвяне:

1. Сложете всички съставки, без зехтина в каната на пасатора. Пасирайте за кратко. Добавете малко вода и продължете да пасирате. По желание добавете 1-2 с.л. зехтин и отново разбийте, докато се получи гладка смес.

2. Аз използвах пасатора ErgoMixx на Bosch. Той е малък по-размери уред и това го прави функционален за всяка кухня. Има мощност от 1000W и 12 степени, което му позволява да се справя и с твърди съставки. Има приставка за пасатор, чопър и бъркалка.

* Освен това, този уред има вакуумна система и така приготвената храна може да се запази за по-дълго време свежа и питателна.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар