![Сос от цвекло и уасаби](https://tastyclub.bg/wp-content/uploads/2023/01/image-063.jpg)
![](https://tastyclub.bg/wp-content/uploads/2021/08/Icon-hat.png)
Рецепта от:
BOSCH
![](https://tastyclub.bg/wp-content/uploads/2021/08/Icon-clock.png)
Време за приготвяне:
10-15мин
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Блендери> Разгледай детайли
Необходими продукти:
1 глава лук, обелена
½ връзка копър
4 с. л. каперси
250 г цвекло (сварено)
100 г фета сирене
50 г маскарпоне
50 г крем фреш
50 мл сметана
4 с. л. сироп от нар
1-2 ч. л. паста уасаби
2 с. л.оцет от бяло вино
сол
захар
пипер
Приготвяне:
1. Поставете универсалния нож Supercut в купата.
2. Накълцайте на ситно каперсите, обеления лук и копъра на импулсна степен.
3. Добавете нарязаното на едро цвекло и продължете да кълцате на максимална степен.
4. Добавете останалите продукти и ги смесете добре на максимална степен.
5. Подправете със сол, захар и пипер.
Съвет от Bosch
Този уасаби сос е подходящ за крекери, варени картофи или филе от херинга върху ръжен хляб.