Лахмаджун с телешко

Рецепта от:

Creme de la Kreme

Количество / Порция:
8 броя

Уред:
Месомелачки> Разгледай детайли

Необходими продукти:
За тестото:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
щипка сол
3/4 ч.ч. хладка вода

За плънката:
300гр кайма по избор, аз ползвах телешка
1 глава червен лук или шалот
1 червена чушка
1/2 люта чушка
шепа чери домати или един среден домат
3-4 скилидки чесън
1с.л. доматено пюре
1с.л. ябълков оцет
2-3 с.л топла вода
магданоз
сол
червен пипер
черен пипер
кимион

Приготвяне:

1. Омесваме тестото като към брашното прибавяме солта и след това водата. Получава се лепкаво и еластично тесто, което оставяме на страна да си почине за 10 минути.

2. Смиламе телешкото в месомелачка, за да сме сигурни в произхода и качеството на каймата.

3. Слагаме всички продукти за плънката, включително и каймата в чопър и ги смиламе на каша.

4. Разделяме тестото на 8 топки и всяка топчица разточваме с точилка на тънък лист с диаметър около 17-18 см.

5. Слагаме тънък слой от плънката и разпределяме с лъжица по целия блат.

5. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 6-7 минути.

5. Сервирайте с много зеленчуци и млечен или чеснов сос.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар