

Рецепта от:
BOSCH

Време за приготвяне:
35-40мин
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
7 жълтъка
200 г захар
1 пакет ванилова захар
1 щипка сол
400 г лешници
1 лимон, нетретиран с восък, с кората
400 г моркови
100 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
7 белтъка
Приготвяне:
1. Отделете жълтъците от белтъците, разбийте белтъците с приставката за разбъркване на максимална степен за около 1 минута, докато почне да образува твърди връхчета и прехвърлете в друга купа.
2. Поставете жълтъците, захарта, ваниловата захар и солта в купата и бийте на максимална степен около 5 минути, докато получите пухкава смес.
3. Отстранете приставката за разбъркване и прикачете обръщащия се диск за раздробяване с фината страна нагоре.
4. Настържете морковите на минимална степен в сместа с жълтъците.
5. Поставете отново приставката за разбъркване. Внимателно разбийте сместа на минимална степен за около 20 секунди.
6. Натрошете 200 г лешници в блендера, като включите 5 пъти на импулсна степен.
7. Добавете лешниците към сместа с морковите.
8. Натрошете още 200 г лешници и ги добавете към сместа с морковите.
9. След това добавете кората на лимона без восък, брашното и бакпулвера и разбъркайте сместа на минимална степен за около 3 минути.
10. Покрийте гладката основа на форма за печене на торта (26 см) с хартия за печене и фиксирайте пръстена.
11. Намаслете страните с маргарин и наръсете с галета.
12. Излейте сместа във формата и печете на предварително загрята фурна около 60 минути на 175 °C (с вентилатор на 150 °C).
13. Наръсете с пудра захар преди сервиране.
Съвет от Bosch
Потопете долната част на марципанови моркови в конфитюр или мед и използвайте за украса на кейка.