домашна нутела
домашна нутела
домашна нутела

Рецепта от:

Елица Сърбева

Количество / Порция:
5 порции

Уред:
VitaPower Serie 4> Разгледай детайли

Необходими продукти:

200г сурови лешници
50г разтопено кокосово масло

30г мед/агаве (или друг подсладител по ваш избор)

1/2 ч.л. морска сол

30г неподсладено готварско какао

50г разтопен готварски шоколад

Приготвяне:

1. Включете фурната да загрява на 200С и изсипете лешниците в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете ги за около 5-7 минути, а след това с помощта на кърпа или ръкохватка ги обелете.

2. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова и оставете настрана.

3. Изсипете лешниците в каната на блендера и блендирайте до получаване на паста.

*Ще се наложи да изгребете лешниците от дъното и стените на уреда няколко пъти.

4. Прибавете кокосовото масло и отново блендирайте.

Прибавете меда и блендирайте. Следва ред на разтопения шоколад и солта. Продължете да блендирате и при необходимост, изгребвайте сместа от дъното и стените на уреда.

5. Накрая добавете какаото. Продължете блендирането до получаване на желаната консистенция.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар