![домашна нутела](https://tastyclub.bg/wp-content/uploads/2022/06/52080631692_b4f70ea841_k.jpg)
![домашна нутела](https://tastyclub.bg/wp-content/uploads/2022/06/Homemade-nutella.jpg)
![домашна нутела](https://tastyclub.bg/wp-content/uploads/2022/06/52080631997_8a073d0d1c_k.jpg)
![](https://tastyclub.bg/wp-content/uploads/2021/08/Icon-hat.png)
Рецепта от:
Елица Сърбева
Количество / Порция:
5 порции
Уред:
VitaPower Serie 4> Разгледай детайли
Необходими продукти:
200г сурови лешници
50г разтопено кокосово масло
30г мед/агаве (или друг подсладител по ваш избор)
1/2 ч.л. морска сол
30г неподсладено готварско какао
50г разтопен готварски шоколад
Приготвяне:
1. Включете фурната да загрява на 200С и изсипете лешниците в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете ги за около 5-7 минути, а след това с помощта на кърпа или ръкохватка ги обелете.
2. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова и оставете настрана.
3. Изсипете лешниците в каната на блендера и блендирайте до получаване на паста.
*Ще се наложи да изгребете лешниците от дъното и стените на уреда няколко пъти.
4. Прибавете кокосовото масло и отново блендирайте.
Прибавете меда и блендирайте. Следва ред на разтопения шоколад и солта. Продължете да блендирате и при необходимост, изгребвайте сместа от дъното и стените на уреда.
5. Накрая добавете какаото. Продължете блендирането до получаване на желаната консистенция.