Рецепта от:
Thirft Sheep - Рада Бонева
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
За блата:
2-3 средни моркова, рендосани
1 и ½ чч брашно или около 150 гр
½ чч кафява захар, или около 75 гр
2 чл бакпулвер
½ чл сода
1 чл канела
½ чл джинджифил на прах
½ чл сол
около 50 мл олио/друга мазнина
малко ядково мляко/вода
1 еспресо
есенция ром
За крема:
1 и ½ чч сурово кашу (накиснато от предната нощ)
1 консерва кокосово мляко (стояло в хладилника, за да се отдели месестата част)
½ еспресо
5 сл агаве/мед
3-4 сл кокосово масло
40 гр нишесте тапиока
есенция ром
Приготвяне:
1. Загряваме фурната на 200C.
2. Рендосваме морковите.
3. Бъркаме първо сухите, после – мокрите съставки.
3. Намазняваме тавичка (20 см), разстиламе сместа и печем около 30-35 минути.
3. Правим малки дупки с вилица и добавяме още ½ еспресо.
3. Оставяме да изстине настрана за 20 мин, през това време си приготвяме крема. Блендираме кашуто с малко вода.
3. В голямата купа поставяме крема от кашу и останалите съставки за нашия крем.
3. Увеличаваме степента на разбъркване – до получаване на хомогенна смес.
3. Разстиламе леко течния крем върху блата, слагаме в камерата, а после в хладилника за поне 4-5 часа.
3. Преди сервиране поръсваме с какао на прах и воала!